UWV

Re-integratie voor UWV-cliënten

Om ook hoogbegaafde volwassenen met een AG of ZW-uitkering te kunnen helpen, heeft Hoogbegaafd in Bedrijf met het UWV een raamovereenkomst gesloten voor het uitvoeren van re-integratiediensten. De Re-integratie diensten die het UWV inkoopt, zijn bestemd voor twee typen klanten:

  • Klanten met een AG-uitkering; Het kan dan gaan om een WGA-, WIA-, WAO-, Wajong- of WAZ-uitkering.
  • Klanten met een ZW-uitkering. Dit zijn flexwerkers en mensen die tijdens hun werkloosheidsperiode arbeidsongeschikt worden.

Vanaf 1 januari 2019 gaat het UWV deze dienst ook inzetten voor:

  • Klanten die na afloop van de wachttijd geen recht hebben op een WIA-uitkering, maar op een WW-uitkering omdat ze minder dan 35% arbeidsongeschikt zijn geacht; (WIA<35%)
  • Klanten die na afloop van het eerste Ziektewetjaar niet langer een recht op een uitkering op grond van de Ziektewet hebben, maar op een WW-uitkering (ZW<35%)

Om in aanmerking te komen voor een re-integratiedienst moet je eerst toestemming hebben van het UWV. Samen met het UWV stel je een Werkplan/Plan van aanpak op dat onder andere beschrijft voor wat voor soort traject je in aanmerking komt.

Het UWV onderscheidt twee soorten re-integratiediensten: het traject ‘Werkfit maken’ en het traject ‘Naar werk’. ‘Werkfit maken’ is erop gericht om klanten weer geschikt te maken om het werk te hervatten. ‘Naar Werk’ bestaat uit de begeleiding naar een nieuwe baan: solliciteren, netwerken en jobhunting.

Op dit moment is Hoogbegaafd in Bedrijf alleen voor het perceel ‘Werkfit maken’ een overeenkomst met het UWV aangegaan.

Hoe ziet het traject ‘Werkfit maken’ eruit?
Een re-integratietraject is altijd maatwerk. Dit betekent dat je de begeleiding en coaching krijgt die jij nodig hebt. De onderdelen waaruit een traject ‘Werkfit maken’ kan bestaan zijn:

  • Verbeteren van de persoonlijke effectiviteit; hierbij ligt de focus op het verhogen van de fysieke en psychische weerbaarheid. Wanneer je belemmeringen ondervindt gaan we samen op zoek naar hoe je hiermee kunt omgaan zodat deze je niet langer tegenhouden in je terugkeer op de arbeidsmarkt.
  • Arbeidsmarktpositie in beeld brengen; met behulp van een KernTalenten-analyse maken we duidelijk waar voor jou de beste kansen liggen en in welke richting – passend bij jouw sterke KernTalenten, jouw mogelijkheden, opleiding, interesses, affiniteiten en werkervaring – jouw toekomstige werkgever gezocht moet worden.
  • Versterken van de werknemersvaardigheden; dit zal worden ingezet wanneer je als werkzoekende al wat langer uit het arbeidsproces bent. Er wordt gewerkt aan het (weer) opbouwen van een arbeidsritme en de vaardigheden die nodig zijn om een goed werknemer en collega te zijn.

Samenwerking
Voor deze dienstverlening hebben wij de volgende coaches beschikbaar:

Rianne van de Ven Rianne van de Ven
Rianne van de Ven Coaching & Consulting
in Wageningen
E-mail: rianne.vandeven{at}hoogbegaafdinbedrijf.nl
franscorten-1 Frans Corten
Werk en Waarde
in Deventer
E-mail: frans.corten{at}hoogbegaafdinbedrijf.nl
AliHekman-2 Ali Hekman
Ali Hekman, coach en reïntegratiedeskundige
in Balkbrug (omgeving Zwolle)
E-mail: ali.hekman{at}hoogbegaafdinbedrijf.nl
Hans Lips
Hans Lips Coacht
in Vught
E-mail: hans.lips{at}hoogbegaafdinbedrijf.nl
Maïa van der Meer
Meer Coaching & Advies
in Bilthoven
E-mail: maia.vandermeer{at}hoogbegaafdinbedrijf.nl
Danielle Budel
Gaaf Kwadraat
in Velp
E-mail: danielle.budel{at}hoogbegaafdinbedrijf.nl
Ingeborg de Keizer
Eigen meerWaarde
in Sliedrecht
E-mail: ingeborg.dekeizer{at}hoogbegaafdinbedrijf.nl
Anna Geburtig
Stichting Galileo
in Delft
E-mail: anna.geburtig{at}hoogbegaafdinbedrijf.nl
Brenda Slagter
BS Original
in Utrecht en Amsterdam
E-mail: brenda.slagter{at}hoogbegaafdinbedrijf.nl
Janou Vos
Coruscent
in Den Haag
E-mail: janou.vos{at}hoogbegaafdinbedrijf.nl
Fatima El Hasnaoui-Aitouny
Echt Talent
in Heerlen
E-mail: fatima.elhasnaoui{at}hoogbegaafdinbedrijf.nl

Ben jij geïnteresseerd om bij een van ons een traject ‘Werkfit maken’ aan te gaan? Bespreek de mogelijkheden dan met jouw UWV-contactpersoon.
Heb jij al toestemming en wil je een afspraak met ons maken? Vul dan dit intakeformulier in en stuur het op naar de coach van jouw keuze of naar het algemene e-mailadres.